SNF

 

Adres

Wit vrijstaand 300
Moleneind 8 | 9203 ZP | Drachten
Tel: 0512 52 62 75
Mail

 
Openingstijden:
Maandag 10.00 - 17.30
Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 09.30 - 17.00
Zondag Gesloten

Lubitel 2Het begin
Wanneer je als kind al gefascineerd bent door fotografie en maar niet van camera’s af kan blijven, en andere fotografen het hemd van het lijf vraagt om alles over fotografie te weten te komen, dan kun je rustig zeggen dat je fotogek bent. Op zestienjarige leeftijd kocht ik m’n eerste eigen camera, een ”Lubitel 2”, kenners weten meteen welke camera ik bedoel, een tweeogige spiegelreflex camera, eentje waarbij je alles zelf moet instellen.

Beroep
Van je hobby je beroep maken is echt gebeurd, toen ik in november 1991 bij de Hema in Drachten de verantwoording kreeg over de ” éénuur’s fotoservice ”. Ook met behulp van diverse fotografie- cursussen probeer je alles uit je hobby te halen, en het leuke is dan dat je merkt dat je klanten dat extra gaan waarderen. Als je op een gegeven moment meer kan, durft en wilt dan je werk toelaat, dan wordt het tijd om daar iets aan te doen. Na veel denken, praten, informatie inwinnen en rekenen in februari 2001 een eigen fotoshop begonnen.

De winkel
Met mijn vrouw Anja, vaste krachten Irene Eijgenhuijsen en stagiaires opleiding Fotografie, werken we in onze huidige fotozaak aan het Moleneind 8 in Drachten. Daarvoor was ons bedrijf gevestigd aan de Zuiderbuurt no. 1 (bijna onder het carillon). Wij accepteren geen ontevreden klanten, dus: Tevreden klanten is ons motto, en tot op heden slagen we daar goed in. Met gevoel voor kwaliteit, service, eerlijkheid en vriendelijkheid, hou je het lang vol, en komt een klant ook graag terug.

etalageruit

Alles voor een tevreden klant!

actief2017
Anne Bekkema laat de ontwikkelingen in de fotografie zien, van analoog naar digitaal. (Foto: Klaas Rozema)

Naam: Anne Bekkema

Leeftijd: 62
Woonplaats: Drachten
Gezinssamenstelling: Getrouwd met Anja, twee zonen: William en Sander
Functie binnen het bedrijf: Samen met Anja eigenaar

Wat zijn de belangrijkste activiteiten van Fotoshop Bekkema?

Onze belangrijkste activiteit is het afdrukken van de meest gangbare formaten foto's tot 20 x 30 centimeter. Afhankelijk van het aantal af te drukken foto's kan de klant hier gewoon op wachten. Grotere foto's tot maar liefst 80 x 120 centimeter of foto's van een foto-rolletje liggen binnen een paar dagen klaar. Daarnaast doen wij aan studio-fotografie, hebben wij een borduurstudio, een pasfotoservice en een grote collectie fotolijsten, fotoalbums en fotofun-producten zoals T-shirts, tegels en mokken. Ook digitaliseren wij oud video- en smalfilmmateriaal.

Waar bent u het meest trots op?

Het lijkt een cliché, maar trots ben ik op de kinderen en natuurlijk op Anja, wij runnen al 17 jaar samen dit bedrijf. Daarnaast ben ik trots op onze vaste medewerkster Irene, zij hoort er beslist bij.

Waarin onderscheidt u zich?

Wij zijn 100 % 'stand alone', dus niet aangesloten bij een organisatie. Onze slogan is: 'Wij accepteren geen ontevreden klanten.' Tot nu toe slagen wij daar ruimschoots in met kwaliteit en service. Als een klant ontevreden is, dan moet hij of zij dit aangeven, dan zorgen wij voor een oplossing die de klant tevreden maakt.

Wat is uw grootste uitdaging en wat is uw grootste kans?

Nu wij 'de laatste der Mohikanen' in Drachten en verre omgeving op fotogebied zijn, is dat op zich al een kans, maar 'je best blijven doen voor je klanten' is toch onze hoofddoelstelling.

Wat is uw toekomstvisie? Waar staat uw bedrijf over 5 jaar?

Ik heb geen glazen bol, maar weet wel dat de technische ontwikkelingen doorgaan, vooral in dit vak met alle digitale mogelijkheden. Dit vergt steeds weer investeringen om bij te blijven. Over vijf jaar hoop ik dat Fotoshop Bekkema met dezelfde mensen nog bestaat, als gezondheid en klandizie dit toestaan.

Wat wilt u ondernemers uit de regio meegeven?

Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Ook een cliché, maar wel onze allergrootste kracht.